Prezentare

Integritate si etica in managementul public este un program regional de instruire interactiva derulat de Fundatia pentru Pluralism in parteneriat cu Asociatia Alma-Ro si finantat de organizatia americana The Balkan Trust for Democracy.

Beneficiarii programului sunt 45 de tineri cu varste intre 18 si 38 ani, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, jurnalisti, functionari publici sau alesi locali, lideri de opinie, profesori, antreprenori, cu pozitii de decizie in organizatiile sau institutiile din care fac parte. Participantii lucreaza impreuna in trei sesiuni locale (la Tg. Mures, Ploiesti si Iasi) si o sesiune finala (la Bucuresti) pentru formarea unei platforme regionale de cooperare si bune practici in administratia publica, axata cu precadere pe identificarea metodelor si actiunilor comune de combatere a coruptiei.

Programul cuprinde trei module:

MODUL A: Sesiuni de training locale la Targu Mures (10-12 mai), Ploiesti (17-19 mai) si Iasi (31 mai-2 iunie), fiecare sesiune de cate 3 zile, pe teme care vizeaza bunele practici in administratia publica, participarea publica si actiuni comune impotriva coruptiei.

MODUL B: Activitati tutoriale si de monitorizare la distanta pentru participanti in elaborarea proiectelor in parteneriat pentru concursul national de proiecte.

MODUL C: Sesiunea finala si Conferinta Nationala „Integritate si etica in managementul public (24-25 iunie, Bucuresti), cu prezentarea publica a proiectelor realizate, selectia celor 3 proiecte castigatoare si Conferinta Nationala, prilej cu care participantii se intalnesc cu jurnalisti, reprezentanti ai administratiei publice si ONG-urilor la nivel national.