Prezentare

Forum Cetatenesc Itinerant 2008 este un program de instruire si informare derulat de Fundatia pentru Pluralism din Bucuresti si finantat de organizatia americana The Balkan Trust for Democracy.

Beneficiarii programului sunt 90 de tineri cu varste intre 18 si 38 ani, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, jurnalisti, functionari publici sau alesi locali (primari, vice-primari, consilieri), profesori, antreprenori, tineri cu pozitii de decizie in organizatiile sau institutiile din care fac parte si care activeaza in 17 judete si municipiul Bucuresti.

Programul de instruire se va desfasura in perioada
1 septembrie - 8 noiembrie 2008,
in sase municipalitati: Alexandria, Calarasi, Craiova, Galati, Ploiesti si Ramnicu Valcea.

Programul de activitati tutoriale la distanta se va desfasura in perioada
14 septembrie - 30 noiembrie 2008
.

Programul reprezinta o abordare inedita a sesiunilor de informare si training destinate tinerilor care au ales sa se implice in viata publica.
Fundatia pentru Pluralism a conceput acest program pornind de la perspectiva cetatenilor asupra oamenilor politici si a asteptarilor pe care acestia le au de la cei care ii reprezinta.

Modulele de instruire, cu un format interactiv, vizeaza imbunatatirea cunostintelor legislative cu privire la Constitutia Romaniei, alegerile parlamentare prin vot uninominal, abilitatilor de comunicare, parteneriate si participare publica.

Trainerii sunt experti si consultanti independenti cu vasta experienta in domeniile lor de activitate. Ei vor sustine cele sase sesiuni de instruire si informare pe temele de interes general ale acestui program, axate cu precadere pe accesul tinerilor la informatie si cresterea gradului de lor implicare in viata publica.

Sesiunile locale de training sunt programate sa se desfasoare astfel:

ALEXANDRIA, 11-13 septembrie 2008
RAMNICU VALCEA, 29 septembrie -1 octombrie 2008
CRAIOVA, 2-4 octombrie 2008
PLOIESTI, 16- 18 octombrie 2008
CALARASI, 20-22 octombrie 2008
GALATI, 6-8 noiembrie 2008