Prezentare

Scoala Regionala pentru tineri lideri politici si civici este un program de instruire, derulat de Fundatia pentru Pluralism din Bucuresti si finantat de Black Sea Trust for Regional Cooperation. Beneficiarii programului sunt 40 de tineri care activeaza si locuiesc in Romania si Republica Moldova, cu varste intre 18 si 35 ani, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si tineri politicieni cu pozitii de decizie in organizatiile din care fac parte.

Programul reprezinta o abordare inedita a sesiunilor de training destinate tinerilor care au ales sa fie activi politic sau civic. Fundatia pentru Pluralism a conceput acest program pornind de la perspectiva cetatenilor asupra oamenilor politici, a asteptarilor pe care le au cetatenii de la cei pe care ii aleg prin vot, dar si a responsabilizarii politicienilor in relatia cu cei pe care ii reprezinta.

Modulele de instruire, cu un format interactiv, vizeaza imbunatatirea abilitatilor de comunicare, negociere, prevenirea si rezolvarea conflictelor, mediere, crearea de coalitii si parteneriate, responsabilitatii activitatii politice asumata ca profesie,

Trainerii sunt experti si consultanti independenti romani cu vasta experienta in domeniile lor de activitate.
Ei vor sustine cele trei sesiuni de pregatire pe temele de interes general ale acestui program: Comunicare, Campanii - planificare strategica si Participare publica.

Sesiunea de training se va desfasura la Targu Mures, in perioada 31 martie-3 aprilie 2008, in spatiul pus la dispozitie de Centrul pentru Invatamant si Caritate „Bod Peter , str. Padurii, nr.7B.