Prezentare

Stabilitate prin Parteneriat este un program de instruire, derulat de Fundatia pentru Pluralism din Bucuresti si Centrul de Promovare a Libertatii de Exprimare si a Accesului la Informatie din Chisinau.

Beneficiarii programului vor fi 40 de tineri care activeaza si locuiesc in Republica Moldova, cu varste intre 18 si 35 ani, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, jurnalisti, functionari publici sau alesi locali (primari, vice-primari, consilieri), cu pozitii de decizie in organizatiile sau institutiile din care fac parte.

Programul este finantat de organizatia americana The German Marshall Fund of the United States (GMF)- Balkan Trust for Democracy si se va desfasura la Chisinau (Republica Moldova), si Bucuresti (Romania), in perioada 1 mai 31 octombrie 2007.

Programul reprezinta o abordare inedita a sesiunilor de training destinate tinerilor care au ales sa fie activi in domeniul civic. Fundatia pentru Pluralism in parteneriat cu Acces Info a conceput acest program pornind de la perspectiva cetatenilor asupra oamenilor politici si a asteptarilor pe care acestia le au de la cei care ii reprezinta. Modulele de instruire, cu un format interactiv, vizeaza imbunatatirea abilitatilor de comunicare, responsabilitatii activitatii politice asumata ca profesie, imbunatatirea abilitatilor si negociere, crearea de coalitii si parteneriate.

Trainerii vor fi experti si consultanti independenti romani cu vasta experienta in domeniile lor de activitate. Ei vor sustine cele trei sesiuni de pregatire pe temele de interes general ale acestui program: comunicare, elemente de planificare strategica si participarea publica si cresterea capacitatii organizationale. Sesiunea locala de training se va desfasura la Chisinau, in perioada 8-11 iulie 2007, in spatiul pus la dispozitie de Institutul Muncii S.R.L. din Chişinău, str. Zimbrului, nr.10.