Descrierea programului

Programul Muzicieni pentru Europa
Cursuri internaţionale de măiestrie interpretativă pentru vioară

Sibiu, 12 - 22 iulie, 2006

Program finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Participanţi: Sunt invitaţi să participe la curs tineri violonişti, elevi şi studenţi, cu vârsta între 15 şi 25 de ani, care se pregătesc în instituţii de învăţământ muzical din România sau din Europa, Asia şi America şi care doresc să îşi perfecţioneze tehnica şi arta interpretativă violonistică. Un număr de 36 de participanţi activi vor fi acceptaţi.

Profesori: Cursurile vor fi susţinute de maestri de talie internaţională: Liviu Prunaru (Profesor la Yehudi Menuhin Academy, Gstaadt, Elveţia), Wen Zhou Li (Profesor la Royal Northern College of Music, Manchester, Marea Britanie) şi Florin Croitoru (Lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti).

Acompaniament: Cursurile de măiestrie oferă ocazia tuturor participanţilor de a cânta în public solo sau cu acompaniament de pian, la festivităţile organizate pe perioada 19-22 iulie 2006. Acompaniamentul va fi asigurat de Viorica Boerescu (Lector universitar la Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti),Vera Negreanu (Lector universitar la Academia de Muzică Gh. Dima, Cluj-Napoca) şi Lorena Ţecu (pianist, Boston University, SUA), pianiste cu cariere de succes, în special în muzica de cameră şi acompaniament.

Cursuri şi cazare: Cursurile vor avea loc în sălile puse la dispoziţie de Filarmonica din Sibiu, după un program care va fi anunţat. Cazarea şi masa sunt asigurate la hotelul Aro Palace Dumbrava din Sibiu.

Taxa de participare: Taxa de participare este de 285 euro pentru un participant activ sau 185 euro pentru un participant pasiv.