Programe culturale
 • Muzicieni pentru Europa
 • Proiectul s-a desfăşurat la Sibiu, în format de curs internaţional de măiestrie violonistică şi s-a adresat deopotrivă violoniştilor consacraţi şi tinerilor violonişti care trăiesc şi studiază în România şi în străinătate şi care doresc să cunoască şi să înţeleagă mai bine România şi cultura românească la ea acasă.
  În acord cu principiile pe care le promovează Fundaţia pentru Pluralism, acest proiect a adus în acelaşi spaţiu cultural tineri muzicieni care trăiesc în Europa, Asia şi America. Au participat la program 40 de cursanţi, dintre care 22 din România şi 18 din Elveţia, Argentina, Olanda, Belgia, Polonia, Italia, Rusia, Japonia, Marea Britanie, China, Grecia şi Germania.

 • Tineri muzicieni la Gradina Verona
 • Carturesti, Fundatia pentru Pluralism si Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti va propun o serie de sapte concerte in aer liber, intr-un spatiu neconventional din inima Bucurestiului, la Gradina Verona.
  Intre 10 si 16 septembrie 2009, incepand cu ora 17, tineri muzicieni, elevi ai Liceului de Muzica „George Enescu” vor sustine recitaluri si concerte, acompaniati la pian de doamna profesoara Smaranda Ilea.
  Promovarea artistilor aflati la inceput de drum este un obiectiv important al Fundatiei pentru Pluralism si de aceea dorim sa va prezentam tineri muzicieni castigatori a numeroase concursuri de interpretare pe plan national si international. Elevii studiaza la clasele profesorilor Olivia Papa, Carmen Runceanu si Cezar Marin (Vioara), Liviu Georgescu (Chitara), Carmen Asfadurian si Traiana Sabin (Pian) si Ana Maria Cretan (Muzica de camera). Concertele organizate in parteneriat cu Carturesti si Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti vor fi un prilej de incantare pentru toti iubitorii de muzica clasica si o surpriza placuta pentru cei care au alte preferinte muzicale.

 • Baricada 2112
 • În anul 2009 Europa a comemorat 20 de ani de la căderea Cortinei de Fier şi a rememorat evenimentele atât de emoţionante şi de dramatice din acele zile.
  Spre deosebire de celelalte ţări din blocul de Est, România a trebuit să plătească cu multe vieţi omeneşti redobândirea demnităţii naţionale, instaurarea democraţiei şi a libertăţii de opinie.
  Din anul 2007 România a aderat la Uniunea Europeană, dar pentru prima oară în ultimii 20 de ani ţara noastră are posibilitatea să amintească lumii întregi evenimentele din decembrie şi curajul de care cetăţenii acestei ţări au dat dovadă în faţa represiunii comuniste.
  În acest moment considerăm că este timpul să ne întoarcem pentru o clipă la jertfa eroilor acelor zile şi să transformăm sacrificiul lor într-un motiv de mândrie, de sărbătorire şi de acceptare a trecutului pentru a putea merge mai departe cu capul sus.
  Tinerii de astăzi trebuie să cunoască trecutul pentru a putea înţelege prezentul şi a construi viitorul.

 • Tineri muzicieni în dialog
 • Fundatia pentru Pluralism in parteneriat cu Muzeul Judetean de Arta Prahova "Ion Ionescu-Quintus" din Ploiesti deruleaza in perioada mai-octombrie 2013 proiectul "Tineri muzicieni in dialog". Proiectul este finantat de Administratia Fondului Cultural National si isi propune sa raspunda nevoilor culturale ale membrilor comunitatilor locale, in special ale persoanelor cu acces redus la cultura, de a fi in contact cu valorile culturale romanesti si universale.
  Sunt organizate sase evenimente culturale in format de recitale camerale, dublate de lecturi publice sustinute de personalitati cunoscute in comunitate. Cele sase evenimente se desfasoara in Bucuresti si judetul Prahova (Ploiesti, Busteni si Sinaia), iar accesul publicului la aceste evenimente este gratuit.
  Proiectul Proiectul promoveaza tineri muzicieni cu varsta cuprinsa intre 14 si 28 de ani aflati la inceputul carierei (inclusiv debutul artistic), si lecturile publice in spatii culturale non-formale, sustinute de lideri marcanti ai comunitatilor vizate prin proiect.
  Proiectul valorifică potentialul tinerilor muzicieni (elevi, studenti, absolventi, masteranzi sau doctoranzi) de a se implica în cresterea accesului la cultura pentru publicul larg si dorinta personala de a se afirma si exprima muzical.