Programe de educatie civica
  • Viitorul Depinde de Tine
Programul a reprezentat o campanie nationala de informare si educare a tinerilor aflati la varsta majoratului, cu privire la drepturile si responsabilitatile lor cetatenesti.
FpP a trimis peste 600.000 de pachete informationale continand un exemplar din Constitutia Romaniei, un mesaj al presedintelui Romaniei, o prezentare a programelor fundatiei precum si o prezentare a programelor si activitatilor Ministerului Tineretului si Sportului. Scopul acestui program de un an a fost initierea unor dezbateri si intalniri publice, in care grupuri de cetateni si-au exprimat opiniile iar politicieni si si-au facut publica oferta politica. FpP a organizat o dezbatere privind necesitatea unei noi strategii referitoare la educatia pentru democratie si rolul pe care organizatiile neguvernamentale si finantatorii ar trebui sa si-l asume in viitor avand in vedere intentia de vot a cetatenilor in alegerile din anul 2000. Proiectul a fost conceput sa cuprindă şase sesiuni de instruire şi informare pe teme de interes general, axate cu precădere pe accesul cetăţenilor la informaţie şi creşterea gradului de implicare a tinerilor în viaţa publică.
În cadrul sesiunilor a fost diseminată participanţilor broşura Constituţia României şi au fost discutate diferite aspecte de interes general privind legea votului uninominal 2012.