Programe de cooperare transatlantica
In acord cu principiul sau de a oferi o mai buna intelegere a practicilor si valorilor democratiei, in 1995 FpP a initiat un parteneriat cu organizatia americana bi-partizana American Council of Young Political Leaders (ACYPL), iar in 1997 a stabilit parteneriatul cu organizatia The German Marshall Fund of the United States (GMF).
 • Vizite de studiu pentru tineri lideri politici cu American Council of Young Political Leaders
   
  FpP a organizat vizite de studii in Romania pentru delegatii de tineri politicieni americani in 1998, 1999, 2003, 2005, 2007, 2009 si 2011. Ei s-au intalnit cu reprezentanti ai Guvernului, cu membri ai Parlamentului, cu reprezentanti ai Presedintiei si alesi locali. Au avut prilejul de asemenea sa viziteze locuri si muzee, dar mai ales sa cunoasca oameni deosebiti. Intalnirea „pe viu” cu Romania si oamenii ei a avut un impact deosebit pentru fiecare dintre ei, iar legaturile si contactele stabilite in cursul fiecarei vizite s-au mentinut si cultivat in timp.
  Delegatii de tineri politicieni romani au fost gazduite de ACYPL in 1996, 2001, 2004, 2006, 2008, 2011 si 2012. Tinerii politicieni romani au avut prilejul sa se intalneasca in SUA cu personalitati politice de prim rang ( Departamentul de Stat, USAID, partidul Republican, partidul Democrat, Guvernatori, membri ai Senatului si ai Congresului SUA) si reprezentanti ai organizatiilor civice active in domeniul minoritatilor, drepturilor omului si protectia mediului.
 •  
 • Bursele de studiu acordate de The German Marshall Fund of the United States - Marshall Memorial Fellowship
   
  Din decembrie 1997 pana in martie 2009, FpP a selectionat anual tineri politicieni, jurnalisti, oameni de afaceri si lideri de opinie pentru a face o vizita de patru saptamani in Statele Unite.
  Fundatia pentru Pluralism a selectionat peste 60 de candidati, care prin intermediul vizitelor de studiu au luat contact cu valorile culturii si democratiei americane. Din anul 2001, vizitele de studiu au devenit bilaterale, iar FpP organizeaza anual vizita in Romania a unui grup American Marshall Memorial Fellowship. Din martie 2009 programul de burse este derulat de Black Sea Trust for Regional Cooperation din Bucuresti.