Programe de cooperare regionala
Pentru a contribui la promovarea dialogului politic si a stabilitatii in regiune, precum si pentru a implica mai activ comunitatile romanesti din afara granitelor, FpP a desfasurat si programe de cooperare regionala in parteneriat cu organizatii din reteaua Centrelor pentru Pluralism din Ungaria si Serbia.
  • Sa construim viitorul impreuna este programul derulat in parteneriat cu Democracy After Communism (DAC), organizatie membra a retelei Centrelor pentru Pluralism din Ungaria.
    De acest program au beneficiat 50 de tineri lideri politici romani si maghiari, reprezentanti ai partidelor politice parlamentare din cele doua tari. Tinerii politicieni au participat la cursuri privind integrarea europeana, largirea NATO, minoritati, toleranta si multiculturalitate, identitate culturala, cooperare economica si au prezentat studii de caz pe probleme comune ambelor tari.
  • Scoala tinerilor lideri politici din Romania si Serbia este programul derulat in parteneriat cu Civic Initiatives din Belgrad, organizatie membra a Centrelor pentru Pluralism din Serbia si Muntenegru.
    Beneficiarii acestui program au fost 84 de tineri lideri politici si civici din Romania si Serbia si a constat din sesiuni de instruire si vizite de studii la Timisoara si Belgrad.
  • Stabilitate prin Parteneriat este un program de instruire pentru 40 de tineri din Republica Moldova, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, jurnalisti si functionari publici, dublat de o vizita de studii la Bucuresti.
  • Scoala Regionala pentru tineri lideri politici si civici este un program de instruire pentru 40 de tineri lideri politici si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale de Romania si Moldova.