Wen Zhou Li

Wen Zhou Li

Wen Zhou Li este originar din China, unde a urmat cursurile la Central Broadcasting Institute din Beijing, iar după absolvire a intrat în orchestra China Broadcasting Symphony. În 1982 a plecat din China pentru a-şi perfecţiona mai departe educația muzicală în Statele Unite ale Americii și Canada. În timpul celor șase ani petrecuţi în America de Nord, domnul Li a concertat cu mai multe orchestre și a oferit cu regularitate recitaluri și concerte de muzică de cameră. Talentul său ca profesor de vioară a fost descoperit și alimentat de profesorul său, Mauricio Fuks, cu care a studiat la Universitatea McGill, din Montreal, Canada. Din 1986 a devenit asistent al profesorului Fuks la Universitatea McGill. În 1988, la invitația lui Yehudi Menuhin, domnul Li a venit în Anglia cu profesorul său pentru a preda la Scoala Yehudi Menuhin și după 8 ani de strânsă colaborare cu Yehudi Menuhin, el a fost considerat ca fiind unul dintre cei mai de succes profesori de vioară în Marea Britanie. Din 1996, domnul Li şi-a continuat cariera didactică ca profesor de vioară şi poziţia de Principal Violin Tutor la Royal Northern College of Music şi la Chetham's School of Music, în Manchester, Marea Britanie.

Pe parcursul ultimilor 12 ani de predare în Marea Britanie, elevii săi au avut succes în obținerea unor poziții importante în orchestre și cvartete de coarde din întreaga lume. Mulți dintre ei au fost câștigători ai prestigioaselor concursuri internaţionale de vioară, cum ar fi Menuhin, Ceaikovski, Wieniawsky și Royal Overseas League. La nivel naţional elevii săi au câștigat medalii de aur la Concursul LSO, Audi și Texaco Young Musician of the Year. În ultimii 10 ani, cel puţin un elev al său a participat în finala concursului BBC Young Musician of the Year Competition, iar de două ori elevii săi au câştigat prestigiosul titlu.

El a fost prezentat la Channel Four Television Documentary Program într-un program documentar de televiziune numit Să învăţăm cu domnul Li, în care a prezentat maniera sa de predare a viorii la Şcoala de Muzică Chetham. El oferă masterclass-uri cu regularitate în Statele Unite ale Americii, Canada și în întreaga Marea Britanie, precum și în China. Domnul Li a fost fondator al International Violin Sonata Course și de asemenea, susţine cursuri în școli de vară din Marea Britanie, Irlanda și America de Nord.